Regionální politika EU a její příspěvek k ochraně životního prostředí - Zachová, Hana (2011)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit, jak lze v realitě České republiky čerpat fondy Evropské unie a využít tyto finance ke zlepšení životního prostředí a k podpoře udržitelného růstu. Konkrétně se zaměřuji hlavně na oblast odpadového hospodářství. Jako praktický příklad přidělení dotací z evropských fondů na projekt uvádím Bioplynovou stanici ve Žďáru nad Sázavou. Práce charakterizuje regionální politiku Evropské unie a pozornost věnuje také Operačnímu programu Životní prostředí.