Veřejný dluh a kapitálový trh v České Republice - Lošková, Žaneta (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou veřejného dluhu. Detailně popisuje základní rysy státních dluhopisů a státních pokladničních poukázek a problematiku jejich primární emise. Zkoumá základní principy řízení státního dluhu ve světě a detailně se zabývá procesem řízení dluhu a rizik spojených s dluhovým portfoliem České Republiky. Analytická část práce zkoumá instrumenty z hlediska výnosu a poptávky. Vyhodnocuje vývoj objemu obchodů na dluhopisovém trhu v uplynulých letech a osvětluje, které instrumenty jsou na trhu nejvíce poptávány. V neposlední řadě zkoumá riziko spojené s dluhovými instrumenty prostřednictvím CDS.