Veřejný dluh a kapitálový trh v České Republice - Lošková, Žaneta; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou veřejného dluhu. Detailně popisuje základní rysy státních dluhopisů a státních pokladničních poukázek a problematiku jejich primární emise. Zkoumá základní principy řízení státního dluhu ve světě a detailně se zabývá procesem řízení dluhu a rizik spojených s dluhovým portfoliem České Republiky. Analytická část práce zkoumá instrumenty z hlediska výnosu a poptávky. Vyhodnocuje vývoj objemu obchodů na dluhopisovém trhu v uplynulých letech a osvětluje, které instrumenty jsou na trhu nejvíce poptávány. V neposlední řadě zkoumá riziko spojené s dluhovými instrumenty prostřednictvím CDS.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses