Provozní studie pohostinského zařízení - Marešová, Petra (2011)
Cílem této bakalářské práce je vypracovat provozní studii vybraného pohostinského zařízení, zhodnotit jeho současnou situaci -- rozsah a kvalitu nabízených služeb a vybavení, a na základě provedené komparace s konkurenčními zařízeními určit slabé a silné stránky provozovny a její postavení na trhu. V neposlední řadě se práce snaží navrhnout možnosti ke zlepšení vybraného zařízení. Práce je rozdělena do čtyř tematických kapitol. První kapitola se zabývá významem ubytovacích a stravovacích služeb v cestovním ruchu. Druhá kapitola se zaměřuje na charakteristiku lokality, součástí této kapitoly je analýza konkurenčního prostředí a komparace služeb. Nejobsáhlejší kapitola je třetí, která se zabývá samotným provozem hotelu. Poslední kapitola uzavírá celou práci možnými návrhy ke zlepšení a doporučeními do budoucna.