Bezpečnosť a udržateľnosť energetickej politiky EU - Sokolová, Barbora (2011)
Cieľom bakalárskej práce je analýza bezpečnosti a udržateľnosti energetickej politiky EU. Popisuje formovanie spoločnej energetickej politiky a jej vplyv na súčasný vývoj v tejto oblasti. Práca skúma zásadné determinanty energetického sektoru a vplyv aktérov svetovej ekonomiky v oblasti energetiky. Snaží sa zistiť na koľko je stav európskej energetickej politiky bezpečný a udržateľný, a snaží sa o predikciu jeho budúceho vývoja.