Prípadová štúdia webovej aplikácie s využitím open source prostriedkov. - Koščo, Ján; Sklenák, Vilém, 1963-; Šubrta, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Táto bakalárska práca sa venuje open source redakčnému systému Drupal. Cieľom práce je poukázať, že tento systém ponúka platformu na tvorbu webových stránok a aplikácií a teda umožní tvorbu širokej škály aplikácií. Teoretická časť práce ponúka čitateľovi základné informácie týkajúce sa redakčných systémov a poukazuje na výhody a nevýhody pri ich využití. Obsahuje porovnanie troch najznámejších redakčných systémov (Wordpress, Drupal a Joomla) a taktiež poskytuje znalostné základy, ktoré sú potrebné pri tvorbe aplikácií pomocou systému Drupal. Prvým krokom praktickej časti práce bolo vytvorenie funkčne identickej aplikácie pomocou redakčného systému Drupal a webového aplikačného frameworku CakePHP. Poznatky jednotlivých vývojových cyklov boli spracované do záverečnej kapitoly, ktorá pozostáva zo stručného zhrnutia jednotlivých cyklov a analýzy časovej a znalostnej náročnosti.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses