Techniky optimalizace webu pro vyhledávače a jejich výsledky - Rybička, Josef; Sklenák, Vilém, 1963-; Mach, Jan, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce se zabývá optimalizací webových stránek pro vyhledávače, jakožto nezbytným procesem při tvorbě moderních webových projektů. Práce je zaměřena na základní techniky, které se dnes využívají pro zvyšování návštěvnosti plynoucí z přirozených vyhledávačů. Cílem práce je ukázat, jaký dopad mají jednotlivé SEO techniky na návštěvnost a pozice ve vyhledávačích po aplikaci na určitý web. Toho bude dosaženo nejprve úpravou popř. vytvořením nového webu v souladu s moderními SEO technikami. Poté budou s odstupem času naměřeny výsledky optimalizace pomocí nástrojů jako je Google Analytics a AWStats. Práce je rozdělena na dvě části -- teoretickou a praktickou. Teoretická část (kapitoly 1 a 2) se zaměřuje na uvedení do problematiky SEO a popisuje základní techniky používané při optimalizaci. V praktické části (kapitoly 3 a 4) jsou některé z těchto technik aplikovány na konkrétní webové projekty a zhodnoceny jejich výsledky. Praktická část také zahrnuje popis implementace některých postupů pomocí CSS a PHP.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses