Ukázkový příklad objektové analýzy a návrhu v CASE nástroji Astah* - Králová, Iveta; Buchalcevová, Alena, 1958-; Mészáros, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na vytváření diagramů jazyka UML 2.0 v CASE nástroji Astah* a je koncipována jako příručka pro studenty kurzu softwarového inženýrství. Hlavním cílem práce je na praktickém příkladě ukázat použití vybraných diagramů UML ve fázi analýzy a návrhu informačního systému. Dalším cílem, který přímo vede k dosažení cíle hlavního, je vysvětlit logiku těchto UML diagramů a popsat jednotlivé kroky postupu jejich tvorby v CASE nástroji Astah*. Práce si klade za cíl také stručně charakterizovat CASE nástroj Astah* a popsat základní funkce využívané při práci v tomto nástroji. Těchto cílů bylo dosaženo zejména studiem dostupných teoretických poznatků, využitím referenčního manuálu z nápovědy a tutoriálu ze stránek Astah* a v neposlední řadě také zpracováním informací z internetu. Vlastním přínosem práce je zejména vytvoření jednoduchých a snadno pochopitelných UML modelů, které dokumentují konkrétní aplikaci. Dalším přínosem práce je zpracování návodů pro práci v programu Astah* edice professional, ve kterých je na rozdíl od obsáhlých manuálů popsána jen ta funkčnost programu, kterou uživatel nejvíce upotřebí. Práce je rozdělena do dvou základních částí. V První části je nejprve vysvětlen pojem CASE nástroj. Následně je uvedena základní charakteristika CASE nástroje Astah* a popis základů práce v Astah* professional. Druhá část se soustředí na postup vytváření UML diagramů v Astah* professional. Nejprve definuje praktický příklad, který je následně namodelován pomocí jednotlivých UML diagramů v pořadí diagram případů užití, diagram tříd, diagram aktivit a sekvenční diagram.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses