Realizace českých masmédií na Internetu - Havlíček, Jan (2011)
Studie se zabývá vztahem masových médií, teorií informace a komunikace a vlivem, jaký na oblast masové komunikace příchod internetu měl. Další část práce postihuje situaci jak česká zpravodajská média, s důrazem na internetové portály odpovídající formátu denního tisku, adoptují jisté internetové technologické trendy z hlediska úspěšnosti pochopení a uchopení těchto technologií a také z hlediska úspěšnosti podání jejich obsahů skrze tyto formáty jejich publikům. Ke zhodnocení tohoto cíle byl také vypracován online dotazník, jehož výsledky a jejich okomentování se nachází v závěru práce. Posledním cílem, kterým se v této práci zabývám, je zjistit, jakou roli při výkladu informace hraje technologie k jejímu přenosu užitá a jaké je postavení technologie v procesu komunikace.