Audit webových stránek e-shopů - Frank, Jiří (2011)
Tato práce popisuje základní metodiky auditu webových stránek a obecné zásady, které by měl dodržovat každý web. Metodiky jsou zaměřeny na hodnocení technických náležitostí a grafické podoby, dále pak na analýzu SEO aspektů, návštěvnosti a výkonnosti. Navržená sada hodnotících prostředků je poté prakticky aplikována při auditu konkrétního internetového obchodu a jeho hlavních konkurentů. Z analytické části jsou vyvozeny závěry a doporučení v závěrečné kapitole. Tyto návrhy by měly pomoci zlepšit současný stav obchodu. Hlavní přínos práce spočívá v definování ucelené základní sady metodik, které lze efektivně používat v praxi.