Analýza čerpání prostředků z fondů EU v mikroregionu Chrudimsko - Dvořáková, Eva; Petrů, Zdenka, 1953-; Houška, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku rozvoje mikroregionů s pomocí fondů EU. Konkrétně se práce věnuje Mikroregionu Chrudimsko. První kapitola se zabývá regionální politikou Evropské unie, jejím vývojem a hlavními cíli v období 2000 -- 2006 a v aktuálním období 2007 -- 2013. Dále jsou představeny jednotlivé strukturální fondy a Fond soudržnosti. První část obsahuje také informace o Regionálním operačním programu NUTS II Severovýchod, protože je často využíván právě Mikroregionem Chrudimsko. Další dvě kapitoly jsou praktické, první z nich se věnuje socio-ekonomické analýze sledovaného mikroregionu a jeho potenciálu pro rozvoj cestovního ruchu. Poslední část obsahuje konkrétní příklady projektů, které byly (nebo budou) realizovány v Mikroregionu Chrudimsko. Cílem bakalářské práce je ukázat, zda peníze z EU mohou pomoci rozvoji mikroregionu a zvýšení jeho turistické atraktivity.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses