Použití webových technologií při vývoji mobilních aplikací na platformě Android - Kameníček, Lukáš (2011)
Bakalářská práce se zabývá vývojem aplikací určených pro operační systém Android. Nejprve definuje jakými způsoby lze aplikaci pro tuto platformu poskytnout a poté vše potřebné pro to, abychom mohli s vývojem začít. Stručně uvádí výhody a nevýhody použití konkrétních přístupů a pojednává o souvisejících vývojových prostředích. V další kapitole se zaměřuje na hlavní téma, kterým je využití webových technologií HTML, CSS a JavaScript při vývoji aplikací. Obsažena je i možnost propojení webových technologií s Java aplikací na straně klienta. Dále pojednává o způsobu využití externích periferií telefonu jako je fotoaparát nebo GPS. V poslední části pak prověřuje teoretické poznatky prvních kapitol při jejich použití v praxi, a to realizací prototypové aplikace postavené na webových technologiích a využívající fotoaparátu telefonu.