Změny v systému nemocenského pojištění v ČR - Kohoutová, Kateřina; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této práce je popis a analýza nového systému nemocenského pojištění, který byl zaveden zákonem č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů od 1.1.2009. Po úvodu následuje kapitola, která teoreticky popisuje změny v systému nemocenského pojištění a srovnává je s původním systémem. Třetí kapitola analyzuje dopady změn na pojištěnost a jednotlivé ukazatele nemocnosti v České republice, stanovuje trendy vývoje těchto ukazatelů a porovnává míru závislosti nemocnosti před a po reformě nemocenského systému. Čtvrtá kapitola popisuje vliv změn na příjmy a výdaje státního rozpočtu. Závěr shrnuje celou práci a hodnotí efektivitu nového systému nemocenského pojištění.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses