Dosavadní vývoj procesu přistoupení Turecka k EU - Vaniš, Jakub; Adámková, Vlasta; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Situace kolem přijetí Turecka do Evropské unie je velice aktuální téma propírané v médiích i na půdě světových politických diskusí. Tato bakalářská práce se zabývá zachycením probíhajícího procesu z různých hledisek za pomoci dostupných dat i pohledu na problematiku z pozice občana České republiky. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první části je Turecko rozebíráno z hlediska geografického a historického. Část druhá prezentuje sled událostí předcházejících aktuální pozici Turecka uprostřed vstupních rozhovorů s Evropskou unií. Základní překážky konečné integrace pak rozebírá část třetí a čtvrtá kapitola analyzuje výsledky krátkého dotazníku k této problematice.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses