Etika v oblasti internetu - Nechanický, Jakub; Sigmund, Tomáš; Toman, Prokop, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce je zaměřena na etiku v oblasti internetu. První část ukazuje stručný pohled do historie této oblasti a popisuje základní etické postoje. Druhá část se zabývá informační etikou, popisuje související etické kodexy a normy a věnuje se platné české a evropské legislativě, která souvisí s šířením informací a dat a ovlivňuje problematiku etiky na internetu. Třetí část je pak věnována praktické rovině. Řešeny jsou obecné problémy internetu a hrozby, které se v tomto prostředí nacházejí, dále je věnována pozornost plagiátorství, citační etice a elektronické korespondenci. Zapomenuto není na problematiku podnikání na internetu, ve které se snaží Evropská unie zajistit bezpečnější a čistší prostředí, sociální sítě, reklamy a médií. V neposlední řadě se v práci nalézá pohled na různorodou cenzuru internetu ve světě. Součástí třetí kapitoly je také zveřejnění průzkumu, který byl k této práci zpracován.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses