Komparace zaměstnaneckých benefitů z daňového pohledu - Pabianová, Eva; Říhová, Lucie; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá výhodností nejčastěji poskytovaných zaměstnaneckých benefitů. Dělí se na čtyři části. První kapitola definuje pojem zaměstnanecké benefity, jejich význam a možnosti členění. Druhá kapitola se zabývá základními daňovými aspekty zaměstnaneckých benefitů. Třetí kapitola ukazuje, jaké jsou nejčastěji poskytované benefity v České republice a dále hodnotí jejich vztah k dani z příjmu, dani z přidané hodnoty a pojistnému na sociální a zdravotní pojištění. Čtvrtá kapitola nastiňuje návrh daňové reformy pro rok 2013 a její možné dopady na benefity. K identifikaci nejvýhodnějších benefitů jsou použity obecně vědní metody, konkrétně korelační analýza.
Vedoucí práce: Lucie Říhová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses