Význam ročních plánů a rozpočtů v podniku a jejich vzájemné vazby - Šustrová, Michaela; Wagner, Jaroslav, 1977-; Brabec, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá významem ročních plánů a rozpočtů v podniku a jejich vzájemnými vazbami. V teoretické části práce jsou shrnuty poznatky z odborné literatury o jejich cílech a funkcích, které by v podniku měly plnit. Dále se zabývá jejich procesem sestavování, kde jsou uvedeny i některé konkrétní metody, a hlavním podnikovým rozpočtem. Závěr teoretické části se zaměřuje na kontrolu a její přínos pro proces plánování a rozpočtování. V praktické části práce je dané téma aplikované na společnosti Mlékárna Hlinsko, s.r.o.. Zde je nejdříve stručně charakterizována a zařazena do tržního prostředí. Poté následuje zpracování a rozbor informací zjištěných od společnosti na dané téma. Závěr práce pak obsahuje zhodnocení stávajícího plánovacího a rozpočtového procesu spolu s možnými řešeními na zlepšení jeho efektivity.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses