Návrh vhodného užívateľského rozhrania pri tvorbe aplikácií vo VBA - Nagrant, Richard; Benáčanová, Helena, 1947-; Lorenc, Miroslav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Moja bakalárska práca je venovaná problematike používania ovládacích prvkov pomocou jazyka VBA a makier v Exceli. Jej cieľom je podať užívateľom detailný pohľad na tvorbu užívateľského rozhrania s následnou aplikáciou ovládacích prvkov. V úvode sú uvedené rozdiely verzií MS Excelu 2003 a 2007, k čomu sú pripojené aj výsledky prieskumu. V teoretickej časti sú popísané najpoužívanejšie ovládacie prvky, ich najdôležitejšie vlastnosti a taktiež je uvedený zrozumiteľný príklad. V praktickej časti som aplikoval využitie jednotlivých ovládacích prvkov v užívateľskom rozhraní, taktiež som kládol dôraz na interakciu ovládacích prvkov a hárkov v zošite. Výsledkom je aplikácia pre dynamickú správu záznamov, z ktorej je možné robiť výstupy v podobe kontingenčných tabuliek alebo exportu do textových záznamov. Táto práca môže slúžiť ako návod pre užívateľov, ktorí nemajú s tvorbou užívateľských rozhraní pomocou VBA skúsenosti.
Vedoucí práce: Helena Benáčanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses