Současné trendy v oblasti dopravy a jejich význam pro cestovní ruch - Soumarová, Radka (2011)
Předmětem této práce je analýza současných trendů v oblasti dopravy a jejich význam pro cestovní ruch. Práce obsahuje vymezení jednotlivých druhů dopravy a jejich specifika v cestovním ruchu, dále popisuje současný stav v dopravním sektoru a trendy vývoje po hospodářské krizi a analyzuje i další aktuální témata jako jsou vysokorychlostní železnice, využití navigace, alternativní paliva a konsolidace leteckého průmyslu.