Ekonomická analýza fotbalového klubu SK Dynamo České Budějovice a.s. - Češka, Pavel (2011)
Zhodnocení ekonomické situace klubu SK Dynamo České Budějovice a.s. představuje základní cíl této bakalářské práce. Jedná se především o aplikaci metod a nástrojů finanční analýzy spolu s rozborem příjmů a nákladů fotbalového klubu, které mají posoudit ekonomické zdraví klubu. Tento rozbor představuje především horizontální a vertikální analýzy aktiv a pasiv spolu s poměrovými ukazateli. Dále se bakalářská práce zabývá poptávkou po produktu klubu. Jedná se především o rozbor návštěvnosti klubu za sledované pětileté období, které začíná rokem 2005. To znamená, zda návštěvnost zápasů ovlivňuje hrací den či bodová úspěšnost týmu před samotným utkáním.