Vnitřní migrace v ČR - Hajdúková, Jana; Kačerová, Eva; Hrušková, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Proces migrace tvoří v současné době významnou složku pohybu obyvatelstva. Existují oblasti, kde proces stěhování výrazně ovlivňuje celkový počet obyvatel. Stěhování v rámci samotného území (vnitřní migrace) má v České republice výraznější podíl na celkovém migračním obratu než zahraniční stěhování (vnější migrace). Cílem této práce je analýza vnitřní migrace obyvatelstva České republiky v letech 2001--2009. Práce se zaměřuje na obecný vývoj migračních procesů na území celého státu v tomto období a dále zkoumá migrační proudy mezi jednotlivými kraji a okresy, zejména ve vztahu k hlavnímu městu Praze. Část práce je věnována problematice suburbanizačních trendů na území České republiky.
Vedoucí práce: Eva Kačerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses