Porodnost a potratovost v České republice od roku 1960 - Klubalová, Markéta; Kačerová, Eva; Chodounská, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Česká republika bojuje jako téměř každý evropský stát s klesající porodností. Klesající porodnost je fenomén, který ovlivňuje budoucí vývoj státu. Již několik let je pod hranicí k zachování přirozené reprodukce při neměnné úmrtnosti. S porodností úzce souvisí potratovost. Vývoj potratovosti je ovlivněn potratovými zákony. První potratový zákon byl vydán v roce 1958 a druhý v roce 1988. Další faktor, který ovlivňuje potratovost a také porodnost je užívání hormonální antikoncepce. Tato bakalářská práce je zaměřena na vývoj porodnosti a potratovosti od roku 1960 v ČR a na problém neplodnosti a asistovanou reprodukci. V této práci poukazuji na faktory, které tento vývoj ovlivňovaly.
Vedoucí práce: Eva Kačerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses