Integrace aplikací s platformou Facebook - Kubíková, Alena (2011)
Tato práce se zabývá možnostmi integrace aplikací s platformou Facebook. Jejím smyslem je podání uceleného náhledu na tuto problematiku, jak po stránce teoretické (přehled API a nástrojů platformy), tak následně i té praktické (demonstrování hlavních možností integrace v rámci ukázkové aplikace). Vzhledem k charakteru problematiky, která se neustále vyvíjí a mění, je hlavním přínosem popsání aktuálně využitelných nástrojů a technologií, utřídění dostupných informací a jejich doplnění o další užitečné poznatky získané v průběhu práce. V první části je představena Facebook Platform, shrnuty základní zdroje informací zejména pro nové vývojáře, dále pak etické a obchodní aspekty využití této platformy a nakonec i současný stav. Z něj vychází druhá kapitola, zaměřující se na přehled hlavních nástrojů, které jsou vývojářům k dispozici. Třetí kapitola se zabývá konkrétními způsoby integrace, jejich základními principy a využitím. V poslední, praktické části je poté vytvořena ukázková aplikace, na níž jsou demonstrovány základní možnosti integrace a další principy, které byly popsány v předcházejícím textu.