Sezónnost úmrtnosti - Hrušková, Eliška (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá sezónností úmrtnosti v České republice od konce 17. století do současnosti. V teoretické části jsou objasněny pouţité demografické pojmy a zdroje údajů. Analytická část je zaměřena na vývoj úmrtnosti se zaměřením na sezónnost. Důraz je potom kladen především na období po roce 1989 a na odlišnosti sezónních trendů podle příčin smrti. Dále práce srovnává sezónnost úmrtnosti České republiky a Španělska, kdy tyto dva státy byly zvoleny pro svou rozdílnou geografickou polohu.