Sezónnost úmrtnosti - Hrušková, Eliška; Kačerová, Eva; Brom, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá sezónností úmrtnosti v České republice od konce 17. století do současnosti. V teoretické části jsou objasněny pouţité demografické pojmy a zdroje údajů. Analytická část je zaměřena na vývoj úmrtnosti se zaměřením na sezónnost. Důraz je potom kladen především na období po roce 1989 a na odlišnosti sezónních trendů podle příčin smrti. Dále práce srovnává sezónnost úmrtnosti České republiky a Španělska, kdy tyto dva státy byly zvoleny pro svou rozdílnou geografickou polohu.
Vedoucí práce: Eva Kačerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses