Historie a současnost sčítání lidu, domů a bytů na našem území - Fabiánová, Jana; Mazouch, Petr, 1981-; Závodský, Prokop, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Právě skončené Sčítání lidu, domů a bytů 2011 vyvolalo celou řadu otázek, zejména zda je tento typ šetření pro společnost nutný. Tématem předkládané práce není pouze hodnocení posledního censu, ale zejména analýza předchozích sčítání z hlediska zjišťovaných údajů a informací, způsobů realizace censů, zpracování a prezentace dat s důrazem na kontinuitu v těchto oblastech. Hlavním cílem práce je porovnání dat zjišťovaných v jednotlivých censech od historie po současnost. Na základě výsledků tohoto srovnání jsou vybrány údaje se souvislými časovými řadami a ty jsou pak podrobněji analyzovány. K jejich znázornění jsou použity kromě absolutních a relativních dat v tabulkách i sloupcové, spojnicové a výsečové grafy.
Vedoucí práce: Petr Mazouch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses