Zdanění příjmů profesionálních sportovců - Pacholík, Václav; Slintáková, Barbora; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá zdaněním příjmů profesionálních sportovců v České republice. Příjmy sportovce mohou podléhat dani z příjmů fyzických osob podle §6 ZDP nebo podle §7 ZDP. Pokud podléhají §7 ZDP (čili provozování nezávislého povolání, či živnostenská činnost), pak lze k takovým příjmům uplatnit výdaje jak paušální, tak ve skutečné výši na dosažení, zajištění a udržení příjmů. V práci je také obsaženo zdůvodnění nadprůměrných příjmů sportovců. Je zde rovněž stanovena fiktivní daňová povinnost Tomáše Berdycha za předpokladu, že by byl rezidentem v České republice.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses