Výrobková hodnotová analýza - Bečvářová, Lenka; Šoljaková, Libuše; Wagner, Jaroslav, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce se zabývá hodnotovou analýzou zaměřenou na výrobek. Pozornost je věnována především její součásti -- funkční analýze -- a v souvislosti s ní je řešena problematika propočtu nákladů připadajících na funkce výrobku. Teoretická část shrnuje poznatky z odborné literatury o metodě hodnotové analýzy a o způsobu kalkulace nákladů na funkce výrobku v rámci funkční analýzy. V praktické části je tato práce zaměřena na konkrétní aplikaci získaných teoretických poznatků na výrobním podniku. Především je řešena problematika specifikace funkcí a kalkulace nákladů na tzv. prvky výrobku. V závěru jsou navržena řešení pro optimalizaci nákladů.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses