Měnová politika ČNB a perspektivy přijetí eura - Hojková, Tereza; Koderová, Jitka; Petrušová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce "Měnová politika ČNB a perspektivy přijetí eura" se soustředí na hodnocení současné měnové politiky České národní banky, její roli v procesu příprav na přijetí jednotné evropské měny a připravenosti České republiky na vstup do Evropské měnové unie. První část je věnována vymezení kritérií nominální a reálné konvergence, která musí být slněna před vstupem do měnové unie a jejich konkrétnímu plnění v případě České republiky. Druhá část pojednává o měnové politice České národní banky v souvislosti se vstupem do Evropské měnové unie a o jejím sbližování s měnovou politikou Evropské centrální banky. Třetí část rozebírá dopady finanční krize na měnovou politiku České národní banky a do vývoje ekonomiky České republiky v porovnání s Evropskou měnovou unií.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses