Velké bankovní a finanční skupiny - vybrané otázky - Příhonský, Tomáš; Křížek, Tomáš; Tuček, Miroslav, 1929-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá srovnáním bankovních trhů České republiky, Slovenska, Slovinska a Litvy dle velikosti a rentability jejích bank s rozdělením na banky domácí a banky zahraniční v bankovní skupině. Součástí je také komparativní analýza vybraných ukazatelů za oba dva celky. K porovnání bylo využito prostředků finanční analýzy. První část práce je věnována metodice výběru zemí, bank, výkazů, ukazatelů apod. Ve druhé části práce je analyzován bankovní trh každé z vybraných zemí a výše zmíněné typy bank jsou vzájemně srovnávány na základě několika ukazatelů. Třetí část práce se věnuje celkovému porovnání výše zmíněných celků za všechny analyzované země najednou.
Vedoucí práce: Tomáš Křížek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses