Analýza dopadu finanční krize na český bankovní sektor - Kumstýř, Matěj (2011)
Práce má za cíl analyzovat dopad finanční a související hospodářské krize na český bankovní sektor mezi lety 2008-2010. V teoretické části popisuje metody a způsoby hodnocení finančních ukazatelů bank. V aplikační části zkoumá dopady krizí na český bankovní sektor jako celek a na vybrané banky. Závěrem práce je shrnutí jednotlivých vlivů krize na banky včetně vysvětlení jejich příčin a provnání výkonosti českých bank s jejich zahraničními mateřskými bankovními skupinami.