Fundamentální analýza měnového kurzu EUR/USD - Ševčík, Václav; Brůna, Karel, 1973-; Langer, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem této práce je empirická verifikace fundamentálních teorií determinace měnového kurzu na případě měnového páru EUR/USD. Teoretická část je věnována problematice teorie měnového kurzu, s důrazem na význam měnového páru EUR/USD, a charakteristice významných fundamentálních teorií determinace měnového kurzu. Pozornost bude věnována také metodám analýzy časových řad, které budou využity v analytické části práce. Obsahem analytické části je empirická verifikace příslušných fundamentálních teorií. Na jejich základě jsou vytvořeny ekonometrické modely, které jsou následně testovány prostřednictvím metod lineární regrese a kointegrace. Výsledky daných modelů a jejich vhodnost jsou diskutovány v závěru práce.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses