Testování GUI aplikací v Javě - Šimko, David (2011)
Cílem bakalářské práce je poskytnout teoretické zázemí pro testování GUI, provést analýzu trhu nástrojů, které jsou pro testování GUI dostupné a prakticky demonstrovat testování GUI pomocí jednoho vybraného nástroje. Cíle v první teoretické části jsou dosaženy pomocí analýzy odborné literatury, vědeckých článků a internetových zdrojů. Pro druhou část práce bylo nutné zvládnout testování z praktické stránky a provést aktuální analýzu trhu aplikací pro testování GUI. Přínosem práce je shrnutí teoretických poznatků o daném tématu, aktuální přehled dostupných nástrojů a praktická ukázka jednoho testovacího nástroje. Práce se dělí na dvě části. Teoretická část slouží k objasnění a vymezení základních pojmů a problematiky. Praktická část se soustředí na zmapování trhu nástrojů a praktickou ukázku testování GUI pomocí nástroje Abbot.