Testování GUI aplikací v Javě - Šimko, David; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Borovcová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem bakalářské práce je poskytnout teoretické zázemí pro testování GUI, provést analýzu trhu nástrojů, které jsou pro testování GUI dostupné a prakticky demonstrovat testování GUI pomocí jednoho vybraného nástroje. Cíle v první teoretické části jsou dosaženy pomocí analýzy odborné literatury, vědeckých článků a internetových zdrojů. Pro druhou část práce bylo nutné zvládnout testování z praktické stránky a provést aktuální analýzu trhu aplikací pro testování GUI. Přínosem práce je shrnutí teoretických poznatků o daném tématu, aktuální přehled dostupných nástrojů a praktická ukázka jednoho testovacího nástroje. Práce se dělí na dvě části. Teoretická část slouží k objasnění a vymezení základních pojmů a problematiky. Praktická část se soustředí na zmapování trhu nástrojů a praktickou ukázku testování GUI pomocí nástroje Abbot.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses