Komparace nákladů na terapii zlomenin proximálního femuru - Železo, Eduard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Lešetický, Ondřej; Mlčák, Jan (2011)
Osteoporóza je v současnosti závažným medicínským problémem, neboť vzhledem k demografickému vývoji postihuje se všemi negativními důsledky stále větší podíl populace ve vyspělých zemích včetně České Republiky. Jedním z projevů osteoporózy jsou zlomeniny stehenní kosti u seniorů. V souvislosti s existencí účinné prevence jejich vzniku, je nutné zvážit, nakolik je významný její případný přínos pro pacienty a společnost. Práce se zabývá zhodnocením přímých finančních nákladů chirurgické léčby zlomenin krčku stehenní kosti u seniorů v porovnání s přímými náklady na prevenci. Oba tyto přístupy vzájemně porovnává v ekonomické realitě zdravotnictví v České republice na konci prvního desetiletí 21. století.
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: farmakoekonomika; řízení nákladů; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; pharmacoeconomics; cost control; master's theses