Využití informací manažerského účetnictví v malých podnicích (na příkladu konkrétní firmy) - Andronava, Dziyana (2010)
Ve své diplomové práci se soustředím na možnost využití prvků manažerského účetnictví v malých a středních podnicích na příkladě konkrétního výrobního podniku. Cílem je ukázat, jak přispívá využití prvků manažerského účetnictví k rozvoji kvalitního informačního systému v podniku. Obecně se má za to, že manažerské účetnictví je nástroj pro řízení složitých a velkých podniků. To vede podle mého názoru k tomu, že jsou tyto informace využívané v malých podnicích málo. Majitelé malých podniků podléhají obavám z toho, že informační systém pro řízení jejich podniku bude drahý, a často nemají povědomí o ekonomickém řízení a jeho informační podpoře. Cítím, že se to týká i firmy mých rodičů. Mým cílem je zhodnotit současný stav řízení firmy svých rodičů s důrazem na nástroje a informace manažerského účetnictví a zároveň nabídnout postupy, které by zajistily zejména lepší informační podporu, i informační systém, který by potřebné informace zajistil.