Analýza úspešnosti vybraných metód fundamentálnej analýzy na českom trhu - Eliašová, Mária (2011)
Diplomová práca sa zaoberá analýzou vybraných metód fundamentálnej analýzy na českom trhu v období 2006-20010. Prvá kapitola je venovaná teoretickým východiskám práce, konkrétne ponúka základnú charakteristiku a prehľad diskontných dividendových modelov a ziskových modelov stanovenia vnútornej hodnoty akcie, ktoré budú použité v praktickej časti práce. Druhá kapitola sa sústreďuje na ohodnotenie akcií dividendovými diskontnými modelmi a ich úspešnosťou v čase. V jej úvode sú charakterizované spoločnosti, ktorých akcie tvoria vzorku použitú k testovaniu úspešnosti modelov, za ňou ďalej nasleduje analýza vybraných vstupov použitých k samotnému ohodnoteniu. Tretia kapitola sa zaoberá analýzou ziskových modelov a celkovým zhodnotením úspešností všetkých vybraných modelov v jednotlivých časových horizontoch.