Analýza úspešnosti vybraných metód fundamentálnej analýzy na českom trhu - Eliašová, Mária; Veselá, Jitka; Polák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práca sa zaoberá analýzou vybraných metód fundamentálnej analýzy na českom trhu v období 2006-20010. Prvá kapitola je venovaná teoretickým východiskám práce, konkrétne ponúka základnú charakteristiku a prehľad diskontných dividendových modelov a ziskových modelov stanovenia vnútornej hodnoty akcie, ktoré budú použité v praktickej časti práce. Druhá kapitola sa sústreďuje na ohodnotenie akcií dividendovými diskontnými modelmi a ich úspešnosťou v čase. V jej úvode sú charakterizované spoločnosti, ktorých akcie tvoria vzorku použitú k testovaniu úspešnosti modelov, za ňou ďalej nasleduje analýza vybraných vstupov použitých k samotnému ohodnoteniu. Tretia kapitola sa zaoberá analýzou ziskových modelov a celkovým zhodnotením úspešností všetkých vybraných modelov v jednotlivých časových horizontoch.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses