Řízení státního dluhu v České republice - alternativy, komparace - Kípeť, Ondřej (2010)
Diplomová práce se zabývá současnými trendy v zadlužování veřejného sektoru a uvádí přístupy k existenci rozpočtového deficitu a vládního dluhu. Blíže se věnuje problematice dluhového managementu, definuje jeho cíle, zabývá se řízením rizik a zkoumá varianty jeho organizačního uspořádání. Na příkladu České republiky analyzuje stanovení kvantitativních parametrů dluhového portfolia a vývoj struktury státního dluhu. Dále se zabývá vývojem nákladů na obsluhu státního dluhu, emisí státních dluhopisů a otázkou udržitelnosti dluhu v České republice.