Řízení státního dluhu v České republice - alternativy, komparace - Kípeť, Ondřej; Brůna, Karel, 1973-; Blaheta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá současnými trendy v zadlužování veřejného sektoru a uvádí přístupy k existenci rozpočtového deficitu a vládního dluhu. Blíže se věnuje problematice dluhového managementu, definuje jeho cíle, zabývá se řízením rizik a zkoumá varianty jeho organizačního uspořádání. Na příkladu České republiky analyzuje stanovení kvantitativních parametrů dluhového portfolia a vývoj struktury státního dluhu. Dále se zabývá vývojem nákladů na obsluhu státního dluhu, emisí státních dluhopisů a otázkou udržitelnosti dluhu v České republice.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses