Možnosti financování nekomerční kinematografie v ČR s příkladem snímku 80 dopisů - Michálek, Lubomír (2011)
Tato bakalářská práce se věnuje možnostem financování nekomerční kinematografie. Pojednává o možnostech finanční podpory při přípravě a výrobě filmů v České republice. Jsou představeny jednotlivé instituce, které mohou být zdrojem finanční podpory. Práce se soustřeďuje především na kritéria, která jsou povinná pro získání grantu. Také definuje profil a možnosti žadatele a zároveň mapuje i současnou legislativní úpravu v této oblasti. Prostřednictvím rozboru financování konkrétního filmu, demonstruje praktický postup při získávání prostředků na nezávislý film.