Ochrana spotřebitelů při nakupování prostřednictvím internetu. - Heřmanová, Renata; Hůlová, Marie, 1950-; Kořánová, Helena, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem této práce je vymezit nerovnost mezi spotřebitelem a prodávajícím, která stále přetrvává i přesto, že je již nakupování přes internet rozvinutou činností. Je potřeba dozvědět se podle právní legislativy na co má spotřebitel právo a s tím i související povinnost. Spotřebitel je většinou jedinec, kterému chybí dostatečné informace nebo ani nezná potřebné zdroje, kde informace sehnat. Někteří prodejci toho zneužívají a na to bych chtěla ve své práci dát velký důraz. Ochrana spotřebitele je i ve vysoce vyspělém obchodování velice důležitou součástí nákupu. Neboť nákup přes internet je rychle rostoucí trend, který zanedlouho předčí i očekávání těch největších optimistů.
Vedoucí práce: Marie Hůlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses