Stav mobilního Internetu v ČR a bezpečnost při jeho využití prostředky mobilních ICT. - Lehman, Tomáš (2011)
Tato práce se zabývá stavem českého trhu mobilního internetového připojení a aspekty bezpečnosti při jeho využití mobilními informačními technologiemi. Cílem práce je analýza a porovnání technologií a nabízených tarifů českých mobilních operátorů. Druhým cílem je vytyčení hlavních bezpečnostních hrozeb mobilního internetového připojení z jak z technologického hlediska, tak z uživatelského hlediska a představení možností obrany a prevence proti těmto hrozbám. Cílů bude dosaženo především vyhledáváním a zpracováním informací z internetu, využitím vlastních zkušeností a zkušeností uživatelů mobilního internetového připojení. Přínos této práce vidím v kompletní zprávě o stavu mobilního internetu v České republice o aspektech jeho bezpečnosti a možnostech jeho využití.