Stav mobilního Internetu v ČR a bezpečnost při jeho využití prostředky mobilních ICT. - Lehman, Tomáš; Oganesjan, Narek; Beneš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce se zabývá stavem českého trhu mobilního internetového připojení a aspekty bezpečnosti při jeho využití mobilními informačními technologiemi. Cílem práce je analýza a porovnání technologií a nabízených tarifů českých mobilních operátorů. Druhým cílem je vytyčení hlavních bezpečnostních hrozeb mobilního internetového připojení z jak z technologického hlediska, tak z uživatelského hlediska a představení možností obrany a prevence proti těmto hrozbám. Cílů bude dosaženo především vyhledáváním a zpracováním informací z internetu, využitím vlastních zkušeností a zkušeností uživatelů mobilního internetového připojení. Přínos této práce vidím v kompletní zprávě o stavu mobilního internetu v České republice o aspektech jeho bezpečnosti a možnostech jeho využití.
Vedoucí práce: Narek Oganesjan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses