Přezkumy hospodaření obcí - Baranová, Petra; Nováková, Štěpánka, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Předmětem bakalářské práce na téma "Přezkumy hospodaření obcí" je přiblížení přezkumu obcí v České republice. Každá obec/město má ze zákona stanovenou povinnost nechat si přezkoumat své hospodaření za uplynulý rozpočtový rok. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část se zabývá postavením a rolí krajů v přezkumu hospodaření. Část druhá nastiňuje rozdíl mezi přezkumem hospodaření a auditem. Třetí část se zaměřuje na předmět přezkumu, jak je stanoven v zákoně č. 420/2004 Sb., o přezkoumávání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných svazků obcí, v platném znění. V poslední čtvrté části je popisována situace ve Zlínském kraji.
Vedoucí práce: Štěpánka Nováková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses