Historie a měnová politika Banque de France - Hejda, Josef; Koderová, Jitka; Čech, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce si klade za cíl přiblížit čtenáři v České republice relativně neznámou problematiku centrálního bankovnictví ve Francii. Během 210 let trvající historie fungování Banque de France došlo k poměrně zásadnímu vývoji jejího právního a měnově politického postavení, který se autor pokouší čtenáři přiblížit. V rámci tohoto vývoje je také popsána účast Francie a její centrální banky v procesu mezinárodní měnové integrace, na jehož spoluutváření se tato země velkou měrou podílela. Vedle toho se tato práce zabývá okolnostmi a způsoby tvorby moderní francouzské měnové politiky, vytvářené a reprezentované právě Banque de France jakožto součást národní ekonomické politiky i jako součást nadnárodního Evropského systému centrálních bank. Práci doplňuje analýza současného stavu francouzského hospodářství z pohledu Banque de France.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses