Vybrané problémy nominální a reálné konvergence ČR k EU - Tobiczyk, Martin (2011)
Cílem diplomové práce "Vybrané problémy nominální a reálné konvergence ČR k EU" je makroekonomická analýza nominální a reálné konvergece ČR k členským zemím EU s vypužití komparace s ostatními trazitorními ekonomikami. Jsou předneseny a diskutovány teoretické otázky týkající se konvergenčních procesů. Práce analyzuje konvergenci s využitím ukazatelů HDP na obyvatele v paritě kupní síly, srovnatelných cenových hladin, maastrichtských konvergenčních kritérií a dalších ukazatelů.