Praní špinavých peněz v pojišťovnictví - Kučerová, Markéta (2011)
Bakalářská práce pojednává o problematice praní špinavých peněz v pojišťovnictví. Úvod práce je věnován obecné charakteristice a způsobům legalizace výnosů z trestné činnosti. Další části jsou věnovány obecně možnostem praní špinavých peněz v oblasti životního a neživotního pojištění. V textu jsou také uvedeny skutečné příklady metod praní špinavých peněz v pojišťovnictví, jejichž úkolem je reálně přiblížit celou problematiku. Vycházím z jednotlivých indikátorů podezřelých transakcí, dále navazuji na opatření, kterých pojišťovny využívají a v samotném závěru se věnuji regulaci a zákonné podobě v boji proti praní špinavých peněz. Výsledkem práce by mělo být přiblížení problematiky praní špinavých peněz v pojišťovnictví, reálné zobrazení problematiky pomocí uvedených skutečných příkladů a zamyšlení se nad důvody či příčinami zneužití pojistných produktů.