Praní špinavých peněz v pojišťovnictví - Kučerová, Markéta; Ducháčková, Eva, 1958-; Řehák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce pojednává o problematice praní špinavých peněz v pojišťovnictví. Úvod práce je věnován obecné charakteristice a způsobům legalizace výnosů z trestné činnosti. Další části jsou věnovány obecně možnostem praní špinavých peněz v oblasti životního a neživotního pojištění. V textu jsou také uvedeny skutečné příklady metod praní špinavých peněz v pojišťovnictví, jejichž úkolem je reálně přiblížit celou problematiku. Vycházím z jednotlivých indikátorů podezřelých transakcí, dále navazuji na opatření, kterých pojišťovny využívají a v samotném závěru se věnuji regulaci a zákonné podobě v boji proti praní špinavých peněz. Výsledkem práce by mělo být přiblížení problematiky praní špinavých peněz v pojišťovnictví, reálné zobrazení problematiky pomocí uvedených skutečných příkladů a zamyšlení se nad důvody či příčinami zneužití pojistných produktů.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses