Využití nástroje FEST Swing při testování GUI v Javě - Kutišová, Magda; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá testováním grafického uživatelského rozhraní (GUI) obecně a popisem práce s frameworkem FEST Swing, který usnadňuje testování GUI v Javě. Jejím cílem je vysvětlit zásady a popsat specifika testování softwaru, a to zejména GUI, a srozumitelně naučit čtenáře základům testování s pomocí frameworku FEST Swing. Zásady testování jsou čerpány ze světové literatury, která popisuje v praxi osvědčenou teorii psaní testů. Základní funkce frameworku FEST Swing jsou podrobně popsány, otestovány a demonstrovány na přiloženém programu a na příkladech, které byly vytvořeny pro tuto práci. Rovněž jsou popsány problémy s používáním frameworku v českém prostředí, na které autorka při práci narazila. Úvodní část práce se věnuje teorii testování softwaru obecně a teorii testování GUI. Druhá polovina práce se zabývá popisem frameworku FEST Swing a vysvětlením jeho využití a funkcí.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses